Ευρώπη: Επισκέπτοντας τα μαγευτικά τοπία του Game of Thrones

Τον Αύγουστο του 1996 ο George R. R. Martin κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς Game of Thrones. Δεν είχε ιδέα πως 15 χρόνια μετά οι ιδέες του θα έβγαιναν στην μικρή οθόνη και θα συνάρπαζαν το παγκόσμιο κοινό μετατρέποντας το βιβλίο του σε μία εμπορική αυτοκρατορία.

Ένας από τους λόγους που αγαπάμε την εν λόγω σειρά, εκτός από την περίπλοκη ιστορία και τους καλογραμμένους χαρακτήρες, είναι φυσικά η σκηνοθεσία. Τα τοπία, ακόμη και όταν εμπλουτίζονται με την βοήθεια της ψηφιακής επεξεργασίας, είναι μαγευτικά κάθε φορά. Από τα παγωμένα μονοπάτια μέχρι τις ηλιόλουστες βουνοκορφές, όλοι μας έχουμε ευχηθεί να βρεθούμε σε ένα από αυτά έστω και για μία φορά και τώρα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πας σε κάποια απόμακρη γωνία της Γης.

Τα τοπία της αγαπημένης σου σειράς είναι διασκορπισμένα σε όλα σχεδόν τα σημεία του κόσμου, αλλά ευτυχώς για εμάς τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ιρλανδία, την Ισλανδία και την Κροατία, τη Βαρκελώνη, και την Μάλτα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο tour που να σε ξεναγεί και στις 6 παραπάνω χώρες, έτσι ανάλογα με τον προορισμό που θα επιλέξεις θα μπορέσεις να θαυμάσεις μία ή δύο τοποθεσίες των Επτά Βασιλείων.

Τι μπορείς λοιπόν να δεις σε κάθε τοποθεσία;

Ιρλανδία

Φτάνοντας στην Ιρλανδία θα υπάρχουν στη διάθεση σου αμέτρητα πακέτα ξεναγήσεων για να διαλέξεις. Μπορείς να περπατήσεις στα μέρη των Stark και να θαυμάσεις τις παραλίες των Σιδερένιων Νησιών και το μεγαλειώδες κάστρο τους.

Ισλανδία

Εάν βρεθείς στο Ρέικιαβικ τότε θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά πολλά από τα σημεία στα οποία τραβήχτηκε η σειρά. Με την φύση να οργιάζει, θα απολαύσεις τα μονοπάτια που διέσχιζαν οι wildlings και θα δεις από κοντά τα υπέροχα φαράγγια του Θίνκβετλιρ.

Κροατία

Αν και δεν θα το περίμενε κανείς, στην Κροατία έχουν τραβηχτεί πολλές σημαντικές σκηνές της σειράς. Εκεί ήταν όπου η Daenerys Targaryen ξεκίνησε το ταξίδι της, και μπορείς μάλιστα να μπεις στο ίδιο ακριβώς πλοίο. Παράλληλα, θα εντυπωσιαστείς από τα μαγευτικά τοπία του King’s Landing.

Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι μία υπέροχη πόλη. Αν όμως αγαπάς το «Παιχνίδι του Στέμματος» θα γίνει κάτι παραπάνω από απλά υπέροχη. Εκεί θα ακολουθήσεις τις διαδρομές των Λάνιστερ περπατώντας στα αξιοθαύμαστα μονοπάτια της μεσαιωνικής πόλης.

Μάλτα

Στη μικροσκοπική αυτή τοποθεσία θα δεις από κοντά λίγες ακόμη γνωστές τοποθεσίες. Εκεί βρίσκεται το διάσημο Red Keep με τα τεράστια φρούρια και τα στενά της πόλης θα σου θυμίσουν αναμφίβολα πολλές εικονικές στιγμές της σειράς.

Οι επιλογές είναι τόσες πολλές. Σε κάθε τοποθεσία από τις παραπάνω θα δεις κάτι μοναδικό αφού παντού προσφέρονται ξεναγήσεις προς τα μαγευτικά αυτά τοπία. Σίγουρα είναι δύσκολο να επιλέξεις, μα όπου και αν καταλήξεις, δεν πρόκειται να χάσεις!