Ποιο είναι το καλύτερο κινητό για φωτογραφίες στα ταξίδια σου

Κάθε ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει πολύ καλά, πως όπου και αν πας, αξίζει να έχεις κάποιες καλές φωτογραφίες για να έχεις στην συλλογή σου. Κάθε φορά που νιώθεις νοσταλγία όταν γυρνάς στο σπίτι, είναι μία καλή ευκαιρία για να ανατρέξεις στα αρχεία του υπολογιστή σου ή τα φωτογραφικά σου άλμπουμ για να δεις τα όμορφα τοπία που απόλαυσεις την θέα σου από κοντά και να θυμηθείς όλες τις ξεχωριστές σου εμπειρίες.

Βέβαια, είναι εύκολο να ξεχαστείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου με την ψηφιακή σου κάμερα, αφού άλλοτε θα την ξεχάσεις ή θα έχει κλείσει από μπαταρία. Ή στην περίπτωση που έχεις DSLR, έχεις το μόνιμο άγχος ότι μπορεί να κλαπεί. Η επόμενη και πλέον πιο συνηθισμένη λύση, είναι να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του κινητού σου για φωτογραφίες.

Επειδή έχεις πολλές επιλογές, κάναμε μία λίστα για τα κινητά με την καλύτερη κάμερα για τα ταξίδια σου ανάλογα με το budget σου.

High-End

Google Pixel 2XL

H Google φέτος έφερε ένα κινητό που εντυπωσίασε πολλούς όχι μόνο για τα χαρακτηριστικά του, αλλά και για την εξαιρετική κάμερα. Η πίσω κάμερα που μετράει μόλις 12.2 megapixel, ενώ έχει φαινομενικά χαμηλή ανάλυση μας αποδεικνύει πως δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Αντιθέτως, σε αντίθεση με άλλα κινητά τα οποία κοστίζουν περισσότερο, τα καταφέρνει πολύ καλά σε χαμηλό φωτισμό. Ωστόσο, το δυνατό σημείο της κάμερας του Google Pixel είναι η δυνατότητά του να βγάζει υπέροχα πορτρέτα, ό,τι πρέπει για να καταγράψεις τις υπέροχες στιγμές των ταξιδιών σου δίπλα στους φίλους σου. Όσο για τα τοπία, θα σε μαγέψει. Αποτυπώνει το χρώμα με απίστευτη ζωντάνια, ιδανική λοιπόν για να φωτογραφίζεις την φύση και τα ηλιοβασιλέματα. Επίσης, ένα λατρεμένο feature είναι η δυνατότητα blur out του background ώστε να μπορείς να κάνεις focus στο αντικείμενο ή το άτομο της επιλογής σου.Το καλύτερο; Αντέχει στο νερό, οπότε μπορείς να το κρατάς κοντά σου κάθε στιγμή χωρίς να αγχώνεσαι για κάθε σταγόνα που πέφτει πάνω του.

Mid-range

Huawei Honor 10

Με αρκετά πιο χαμηλή τιμή, η Κινέζικη εταιρεία έκανε πάλι το θαύμα της. Η κάμερα του Hauwei Honor 10, θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό αφού άνετα θα μπορούσες να την συγκρίνεις με τις ναυαρχίδες γνωστών εταιρειών. Έχει δύο πίσω κάμερες 16 και 24 megapixel αντίστοιχα, ενώ η selfie κάμερα και αυτή στα 24 megapixel θα είναι ό,τι πρέπει για τις πιο αυθόρμητες στιγμές των ταξιδιών σου. Με έμφαση στη λεπτομέρεια, και οι δύο κάμερες αποδίδουν τέλεια σε ακραίες καταστάσεις φωτισμού. To Highlight της συγκεκριμένης κάμερας ωστόσο, είναι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με την χρήση της οποίας το κινητό σου μπορεί να αναγνωρίσει 22 διαφορετικά σκηνικά ώστε να προσαρμόσει την κάμερα στις κατάλληλες ρυθμίσεις για τις καλύτερες φωτογραφίες.

Low-range

Xiaomi Redmi 5 Plus

Το κινητό με την πιο χαμηλή τιμή φυσικά, είναι της εταιρείας Xiaomi, και αν το πορτοφόλι σου δεν αντέχει κάτι από τα παραπάνω αλλά χρειάζεσαι επειγόντως μια καινούργια κάμερα, μην ξεχάσεις να το βάλεις στην έρευνα αγοράς σου. Η κάμερα στα 12 megapixel, είναι ό,τι πρέπει για φωτογραφίες μέχρι το απόγευμα – η αλήθεια είναι πως ο πολύ χαμηλός φωτισμός δεν είναι το δυνατό του σημείο-. Ωστόσο, παρ’ όλη την τιμή του καταφέρνει να τραβήξει αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες που δεν πρόκειται να απογοητεύσουν τους followers σου στο Instagram. Το καλύτερο είναι η μεγάλη μπαταρία, που μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο ολόκληρες μέρες με έντονη χρήση ώστε να μην αγχωθείς ποτέ.

Μέσα σε τόσες πολλές εταιρείες και τόσα πολλά προϊόντα είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξεις το καλύτερο. Τα παραπάνω, σίγουρα θα ικανοποιήσουν την ανάγκη να φωτογραφίζεις στα ταξίδια σου, οπότε υπολόγισε το budget σου, και ξεκίνα την έρευνα αγοράς από τώρα!