Πώς να προσωπικά σας δεδομένα όταν ταξιδεύετε

Αποφασίσατε να πάτε διακοπές αλλά δεν ξέρετε πώς να κάνετε ό,τι θέλετε στο ίντερνετ χωρίς να φοβάστε ότι παρακολουθείστε ή ότι κάποιος θα σας κλέψει τους κωδικούς σας κλπ; Θέλετε να παίξετε τυχερά παιχνίδια στις διακοπές σας αλλά φοβάστε; Συγκεντρώσαμε όλα τα tips που θα κάνουν τα ταξίδια σας πιο ασφαλή και θα σας βοηθήσουν να σερφάρετε άφοβα και όσο θέλετε.

1) Γενικά tips για ασφαλές σερφάρισμα ενώ ταξιδεύετε

  • Προτιμήστε να πάρετε μαζί σας στις διακοπές σας ένα πιο φθηνό Android κινητό αντί για το κανονικό Android σας ή iphone
  • Αντί για laptop πάρτε μαζί σας ένα Chromebook και αποσυνδεθείτε και κλείστε το καθώς θα περνάτε από διεθνή σύνορα
  • Φτιάξτε ψεύτικα προφίλ σε όλα τα websites ή social media που χρησιμοποιείτε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας
  • Βάλτε κωδικούς στα πάντα
  • Αν υπάρχουν εφαρμογές με προσωπικά σας δεδομένα ή έγγραφα που θέλετε να προστατέψετε, σβήστε αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας πριν ταξιδέψετε
  • Όσο δε σερφάρετε ή δε χρησιμοποιείτε το κινητό, να κλείνετε το WiFi, το GPS και τα Bluetooth.
  • Κατεβάστε το Travel Mode που είναι η ασφαλέστερη εφαρμογή η οποία σας προτείνει τους καλύτερους κωδικούς για ταξίδια
  • Αν νοικιάσετε κάποιο όχημα κατά τη διάρκεια που βρίσκεστε στις διακοπές σας, φροντίστε να σβήσετε το ιστορικό και το προσωπικό προφίλ σας από το GPS πριν το επιστρέψετε
  • Αποφύγετε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο μέσω του Wi-Fi του ξενοδοχείου στου οποίου διαμένετε

2) Αν θέλετε να τζογάρετε ηλεκτρονικά χωρίς να γίνετε αντιληπτοί

 

Ο καλύτερος τρόπος για να παίξετε με ασφάλεια τυχερά παιχνίδια στο ίντερνετ ενώ ταξιδεύετε είναι να χρησιμοποιήσετε VPN. Το VPN είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο που είναι σαν το διαδίκτυο αλλά πιο ασφαλές για όσους ταξιδεύουν. Ουσιαστικά είναι ένα κεντρικό οργανωτικό δίκτυο στο οποίο συγκεντρώνονται όσα κάνετε χωρίς όμως να θέτονται σε κίνδυνο τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το VPN κάνει κάτι διαφορετικό από το διαδίκτυο. Είστε ανώνυμοι καθόλη τη διάρκεια του σερφαρίσματός σας. Με λίγα λόγια η διεύθυνση οποιασδήποτε συσκευή σας είναι κρυμμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αυτό συμβαίνει διότι αντικαθιστά τη διεύθυνσή σας με μια άλλη. Αυτή τη διεύθυνση μπορείτε να τη διαλέξετε εσείς. Το καλύτερο είναι ότι αυτή η διεύθυνση μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε χώρα θέλετε εσείς να είναι.

Επιπρόσθετα, αυτό το «κολπάκι» σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε ξένο website τζόγου θέλετε. Επειδή σε κάποια websites απαγορεύεται η πρόσβαση από χρήστες που βρίσκονται σε άλλες χώρες, με το VPN ουσιαστικά λύνετε δύο προβλήματα ταυτόχρονα. Μπαίνετε όπου θέλετε και δεν μπορεί κανείς να σας εντοπίσει ή να μάθει τις δραστηριότητές σας.

Αν σκεφτείτε και τους νόμους κάποιων χωρών που απαγορεύουν το διαδικτυακό τζόγο και υπάρχει περίπτωση να μπλέξετε, το VPN είναι σίγουρα η λύση. Σε πολλές χώρες που δεν έχουν καν καζίνο, απαγορεύεται και ο διαδικτυακός τζόγος και οι ποινές είναι αρκετά σοβαρές. Δεν αξίζει να χαλάσετε τις διακοπές σας όταν μπορείτε πολύ απλά να παίξετε τα τυχερά σας παιχνίδια «μεταμφιεσμένοι» μέσω του VPN.

Το VPN γενικότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και αν δε θέλετε να παίξετε τυχερά παιχνίδια όσο ταξιδεύετε. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να σερφάρετε χωρίς να φοβάστε αν προστατεύονται οι κινήσεις σας και τα προσωπικά σας δεδομένα ή όχι. Σίγουρα όμως η επικίνδυνη διαδικτυακή πλοήγηση δε θα έπρεπε να σας αποτρέψει να πάτε διακοπές όταν υπάρχουν τόσοι τρόποι να την αποφύγετε.