Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του CouchSurfing

Το CouchSurfing έχει πλέον γίνει μόδα και είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τις διακοπές σας ξοδεύοντας τα λιγότερα χρήματα. Για όσους δε γνωρίζουν, το CouchSurfing είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών φιλοξενίας που μέχρι τώρα μετράει 1.4 εκατομμύρια μέλη σε 231 χώρες και αυτόνομες περιοχές. Σας προσφέρει τη δυνατότητα να ταξιδέψετε όπου θέλετε και αντί να μείνετε σε ξενοδοχείο, να φιλοξενηθείτε σπίτι κάποιου. Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του CouchSurfing;

Πλεονεκτήματα

Φυσικά, το κυριότερο πλεονέκτημα του CouchSurfing είναι η εξοικονόμηση χρημάτων κατά τις διακοπές σας. Ειδικά λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι καλύτερο να επιλέξετε αυτό τον τρόπο επιλογής της διαμονής σας από οποιονδήποτε άλλο. Έτσι, μπορεί να καταφέρετε να πάτε και σε κάποιο προορισμό που δεν είχατε την οικονομική δυνατότητα να τον εντάξετε στη λίστα των διακοπών σας.

Λόγω της φύσης του CouchSurfing, σας δίνετε επίσης η δυνατότητα να κάνετε πολλές νέες γνωριμίες στις διακοπές σας και να δικτυωθείτε. Η πλατφόρμα του έχει μέλη διαφορετικών εθνικοτήτων και κουλτούρας από όλο τον κόσμο. Μπορεί να καταφέρετε να γνωρίσετε ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία θα περάσετε τις διακοπές σας διασκεδάζοντας, κάνοντάς τες αξέχαστες.

Επειδή τα άτομα που θα σας φιλοξενήσουν γνωρίζουν την περιοχή διαμονής σας καλύτερα από εσάς, θα σας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθείτε τα καλύτερα μέρη της περιοχής. Κάποιες φορές οι οικοδεσπότες αναλαμβάνουν και το ρόλο του ξεναγού όμως πέρα από τα αξιοθέατα ενός τόπου, σημαντικά είναι και τα μέρη διασκέδασης. Έτσι, δε θα χάσετε ούτε χρόνο να ψάχνετε πού θα βγείτε το βράδυ, ούτε θα αγχώνεστε ότι θα βρεθείτε σε κάποιο βαρετό μαγαζί που δε θα σας αρέσει.

Μειονεκτήματα

Το βασικότερο μειονέκτημα του CouchSurfing είναι οι κανόνες που θέτει ο οικοδεσπότης αφού το σπίτι είναι δικό του. Μπορεί να βρεθείτε με κάποιον περίεργο που θα σας αναγκάζει να κάνετε ακόμη και τις πιο ανούσιες δουλειές σπιτιού. Φυσικά, είναι ευγενικό να προσφέρετε να βοηθήσετε έτσι κι αλλιώς με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχετε και χρόνο να κάνετε τις διακοπές σας εκτός σπιτιού. Κάποιοι μπορεί επίσης να θέσουν ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να πρέπει να γυρίσετε σπίτι κάποια ώρα που δε θα συμβαδίζει με το ωράριο διασκέδασής σας.

Όπως το λέει και το όνομά του, τα μέρη στα οποία θα κοιμάστε στα σπίτια που θα σας φιλοξενήσουν θα είναι είτε κάποιος καναπές είτε κάποιο στρώμα. Μην περιμένετε η διαμονή σας να είναι παρόμοια με αυτή ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Αν προτιμάτε την άνεση ενός ωραίου κρεβατιού, μην επιλέξετε τη διαμονή σας μέσω του CouchSurfing.

Παρόλο που γενικά η πλατφόρμα του CouchSurfing ερευνά όλα τα μέλη της, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείτε στο σπίτι κάποιου τρελού. Αν αισθανθείτε ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά ή αν έχετε κάποιο κακό προαίσθημα, η πλατφόρμα έχει αριθμούς επικοινωνίας, διευθύνσεις και ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Μπορείτε μέσω αυτών να επικοινωνήσετε απευθείας με την πλατφόρμα για να σας βοηθήσουν να φύγετε από εκεί το συντομότερο δυνατόν.