Φτηνοί αλλά εξαιρετικοί προορισμοί στην Ευρώπη

Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί ταξιδιωτικοί προορισμοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών, καθώς διαθέτουν σημαντικά αξιοθέατα και φημίζονται για το ιδιαίτερο χρώμα και την κουλτούρα τους. Ειδικά σε περιόδους έντονης τουριστικής κίνησης οι τιμές αυξάνονται κατά πολύ, με συνέπεια να ανεβάζουν τον σχετικό προϋπολογισμό του ταξιδιώτη. Μία πολύ καλή εναλλακτική λύση είναι οι προορισμοί που δεν είναι τόσο δημοφιλείς, αλλά έχουν χαμηλό κόστος διαμονής και διατροφής και προσφέρουν εξίσου απολαυστικές και αξέχαστες διακοπές. Μερικοί από αυτούς τους προορισμούς είναι οι παρακάτω:

Πολωνία

Για όσους θέλουν να επισκεφθούν μερικά από τα καλύτερα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης, η Πολωνία προσφέρεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μπορεί κάποιος να θαυμάσει τόσο την ιστορία, την πολιτισμική κληρονομιά και τη νυχτερινή ζωή των μεγάλων πόλεων όπως η Βαρσοβία και η Κρακοβία, όσο και τις φυσικές ομορφιές της χώρας όπως για παράδειγμα τα όρη Τάτρα.

Ρουμανία

Ένα ταξίδι στη Ρουμανία μπορεί να σας προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες, καθώς πρόκειται για μία χώρα που προσφέρει πληθώρα τουριστικών επιλογών. Μία από αυτές είναι η πόλη Κλουζ, η οποία διαθέτει εξαιρετική νυχτερινή ζωή και προσφέρεται ως βάση για καθημερινές εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς. Ένα σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το αλατωρυχείο Τούρντα, το οποίο άνοιξε το 1990 για τους επισκέπτες και προσφέρει μια άποψη για τα μεταλλωρυχεία της χώρας.

Ουγγαρία

Όταν κάποιος σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Ευρώπη, η Βουδαπέστη είναι ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς. Παρά το γεγονός ότι είναι μια πόλη σχετικά φτηνή, η πόλη Ντέμπρετσεν είναι ακόμα φτηνότερη και προσφέρει πολλά αξιοθέατα και ευκαιρίες αναζήτησης.

Σλοβακία

Μία χώρα με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και πολλά μουσεία είναι η Σλοβακία. Επίσης προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε ποιοτικό κρασί και μπίρα, ενώ στη μικρή πόλη Μόντρα σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει αμπέλι και ένα σημαντικό αξιοθέατο είναι τα τοπικά αποστακτήρια και τα εργαστήρια ζυθοποιίας.

Βουλγαρία

Εκτός από τη Σόφια, η Βουλγαρία διαθέτει και άλλα μέρη όπου μπορεί κάποιος να κάνει φτηνές και ποιοτικές διακοπές. Στα όρη Ρίλα μπορεί κανείς να βρει κατάλυμα σε πολύ χαμηλή τιμή, να επισκεφτεί τις 7 λίμνες της περιοχής και να έχει μια απίστευτη θέα στη φύση. Η πόλη του Πλόβντιβ προσφέρει μια σειρά από δημιουργήματα της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής και διαθέτει μεγάλο αριθμό μουσείων.

Ουκρανία

Το Λβιβ είναι μια πανέμορφη ιστορική πόλη στα δυτικά της χώρας. Από εκεί μπορείτε να σχεδιάσετε εκδρομές σε μικρές πόλεις και χωριά στα Καρπάθια Όρη, όπου θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε ένα απίστευτο φυσικό περιβάλλον με αξιοζήλευτη θέα.