Επιστροφή στο παρελθόν: Ποια είναι τα πιο όμορφα κάστρα της Ευρώπης;

Κάθε ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό του αφιερώνει λίγο από το χρόνο για να θαυμάσει τα αξιοθέατα. Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως πολλά από αυτά τα αξιοθέατα είναι κάστρα, απομεινάρια μίας εποχής όπου τέτοιου είδους κτίρια χτιζόντουσαν όχι μόνο για λόγους οχύρωσης, αλλά και επιβλητικότητας.

Για να πάρετε μόνο μία ιδέα για το πόσα πολλά κάστρα υπάρχουν στην Ευρώπη, ο συνολικός αριθμός τους στην Ουαλία, τη Σκωτία και το Βέλγιο φτάνει περίπου τα 3.800.

Πως λοιπόν να επιλέξει κάποιος με τόσο μεγάλη ποικιλία; Παρακάτω ετοιμάσαμε μία λίστα με τα πιο όμορφα κάστρα της Ευρώπης που πραγματικά αξίζει να δεις.

Κάστρο Chillon , Ελβετία

Στην ακτή της λίμνης της Γενεύης, το συγκεκριμένο κάστρο είναι αναμφίβολα ένα από αυτά που θα σου κόψουν την ανάσα αφού η τοποθεσία του πάνω στον βράχο είναι αν μη τι άλλο επιβλητική. Τόσο στο εξωτερικό του κομμάτι όσο και στο εσωτερικό θα βρεις έπιπλα της εποχής ενώ μπορείς να απολαύσεις την βόλτα σου στους υπέροχους κήπους απολαμβάνοντας τη θέα της λίμνης.

Κάστρο Peles, Ρουμανία

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα η Ρουμανία, και πρέπει να παραδεχτούμε πως ήταν δύσκολο να επιλέξουμε μόνο ένα κάστρο. Το Peles βρίσκεται στα Καρπάθια όρη και αν το επισκεφτείς το φθινόπωρο θα μπορέσεις να το θαυμάσεις ανάμεσα σε πολύχρωμα δέντρα. Η αρχιτεκτονική του θυμίζει πραγματικά παραμύθι. Στο εσωτερικό του θα θαυμάσεις πανοπλίες, ξίφη και πανέμορφα έπιπλα, ενώ κάνοντας την βόλτα σου έξω από αυτό θα δεις αρκετά ξεχωριστά αγάλματα και γλυπτά.

Κάστρο Eilean Donan, Σκωτία

Όπως είπαμε, η Σκωτία είναι μία από αυτές τις χώρες που θα χρειαζόσουν μία ζωή για να δεις όλα της τα κάστρα. Αυτό που κάνει το Eilean Donan ξεχωριστό δεν είναι μόνο η τοποθεσία του μέσα στο βουνό αλλά το γεγονός πως αντιπροσωπεύει πραγματικά την χώρα στην οποία βρίσκεται. Για πολλά χρόνια αποτελούσε απόρθητο σημείο αφού έτσι κι’ αλλιώς η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω μίας πέτρινης γέφυρας. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σχεδόν σε όλη την έκταση του καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας.

Κάστρο Hohenzollern, Γερμανία

Ίσως κουραστείς λίγο για να βρεθείς εκεί, αλλά η μαγευτική τοποθεσία του Μέλανα Δρυμού αξίζει πάντα, παρά το κουραστικό ταξίδι. Όντας ιδιωτικό για 1000 χρόνια, Γερμανοί και Πρώσοι αυτοκράτορες έχουν τις ρίζες τους εκεί.  Εκτός από την πανέμορφη θέα, μπορείς να δειπνήσεις στο βασιλικό τους εστιατόριο και να ρίξεις μία ματιά στη συλλογή τους από πρωτότυπα πορτραίτα, έπιπλα και ρούχα της εποχής.

Κάστρο της Πράγας, Τσεχία

Για να δεις αυτό το κάστρο δεν χρειάζεται να περιπλανηθείς σε κάποια βουνοκορφή. Είναι το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου και όντας στο κέντρο της Πράγας έχει φωτογραφηθεί αμέτρητες φορές. Χτίστηκε περίπου 1,800 χρόνια πριν και με κάθε αλλαγή της κυβέρνησης έπαιρνε τις δικές του αλλαγές. Έτσι, έχει γίνει ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό θαύμα αφού έχει συνδυάσει κάθε στυλ που έχει υπάρξει μέχρι τώρα.

Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που το να αποφασίσεις ποιο από όλα θα δεις είναι σχεδόν αγχωτικό. Αν καταλήξεις σε κάποιο από τα παραπάνω, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το μετανιώσεις.